fbpx

Yazarlar

Ayşen Oy

1971 yılında Tekirdağ’da dünyaya geldi. İstanbul üniversitesi Pedagoji bölümünden mezun oldu. Bahçeşehir Kolejinde rehberlik koordinatörlüğü yaptı. Birçok yayınevi tarafından yayımlanmış okul öncesi seti bulunmaktadır.
Pek çok dergide yazılar yazan Ayşen Oy, yazarlığının yanı sıra özel olarak psikolojik danışmanlık hizmeti de sunmaktadır.

Büşra Tarçalır Erol

Uzman Klinik Psikolog ve çocuk kitapları yazarı. Lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünde, uzmanlığını ise Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünde “Okullarda Zorbalık” konulu tezi ile tamamlamıştır. Özel bir klinikte çocuk – yetişkin bireysel terapi seanslarını ve ebeveyn danışmanlığını sürdürmektedir. 2017 yılında Minty Kitap’ı kurmuştur. Çocuklarla okullarda, kütüphanelerde ve kitabevlerinde, kitap okuma/ anlatım atölyeleri yapmayı çok seviyor. Hiç okumadığı kadar çok çocuk kitabı okuyup, ruhunu ehlileştirdiğine inanıyor. Eşi, dünya güzeli iki kedisi ve bebeği ile İstanbul’da yaşıyor.

Derya Derin

Türker İnanoğlu’nun kurduğu TÜRVAK Sinema Özel Eğitim Merkezi’nde Drama Yapım & Yönetim bölümünde okudu. 2001 yılından itibaren çeşitli televizyon dizilerinde çalıştıktan sonra 2016 yılından beri çocuklar ve gençler için yazmaya ağırlık verdi. Alfred Adler’in bireysel psikoloji kuramını, Maria Montessori’nin eğitim felsefesini benimseyen yazarın, bugüne kadar üç farklı seri kitapları olmak üzere yirmi iki kitabı bulunuyor. Derya Derin, İstanbul’da ‘Herhangi Bir Yer” isimli atölyesinde yeni kitap çalışmalarına devam ediyor.

Elçin Kuzucu

2002 yılında Selçuk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Çocuk resimleri analizi, eleştirel düşünme, akademik motivasyon alanlarında ulusal ve uluslararası çalışmalarda yer aldı. Bilimden, doğadan, çocuklardan ve müzelerden ilham alarak tutkuyla çocuk edebiyatına İngilizce Türkçe eserler vermeye devam ediyor.

Elif Gül Aydın

Marmara Üniversitesi Resim Bölümü ardından İTÜ Çevresel ve Görsel Sanatlar Bölümü yüksek lisans programını bitirdi. Uzun yıllar sanat eğitimcisi olarak okullarda her yaş grubuyla çalıştı. Eğitmenliği sevmesine rağmen, bir gün çocuklar için kitap yazma ve resimlendirme hayali hep vardı. Keçeler, renkli kumaşlar ve pek çok malzemeyi bazen dikerek bazen de yapıştırarak farklı tekniklerle resimli çocuk kitapları hazırlamayı çok seviyor. UNESCO Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir. Kızı, eşi ve kedisiyle İstanbul’da yaşamaktadır.

Gamze Tuncel

1989 doğumlu yazar, Felsefe okudu ve yayıncılık alanında çalışıyor. Bugüne dek yüzlerce kitabın editörlüğünü üstlendi. Yayınlanmış üç çocuk kitabı bulunuyor. Bunların yanı sıra yetişkin roman ve öykü çalışmalarına da devam ediyor. İstanbul’da yaşıyor, iki kedi annesi.

Gülsüm Cengiz

İstanbul İlk Öğretmen Okulunu bitirdi. Öğretmenlikten ayrıldıktan sonra edebiyatın farklı türlerinde ürünler vermeye başladı. 1987’den bu yana şiir, tiyatro, deneme, antoloji, anı kitaplarının yanı sıra çok sayıda çocuk ve gençlik kitabı yayınlandı. Kitapları çeşitli dillere çevirildi. Yapıtları nedeniyle, Türkiye’nin yanı sıra Almanya ve Azerbaycan’dan ödüller aldı. ESOGÜ Fen Ed. Fak. Karşılaştırmalı Edebiyat ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri tarafından yapıtları üzerine bir sempozyum düzenlendi. Edebiyatın farklı türlerinde her yaşa seslenen 200’ü aşkın kitabı bulunan Gülsüm Cengiz, kızıyla birlikte İstanbul’da yaşamaktadır.

Lider Hepgenç

İlk, orta okul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Astsubay olarak yıllarca görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 2015 yılında ayrılarak tutkusu olduğuna inandığı drama konusunda öğretmen olarak çalışmaya başladı. 2018 yılında yazarlık serüvenine atıldı ve çocuk kitapları yazmaya başladı. Okullarda, kitabevlerinde, müzelerde ve doğada çocuklarla beraber yaratıcı drama çalışmaları yürütüyor. Sütlaç adında kedisiyle hayatı eğlenceli bir şekilde yaşayan oğlu Adem’in büyüme macerasına tanıklık ederken, çocuklar için üretmeye devam ediyor.

Mesut Ensarioğlu

1986 yılında doğdum. İzmir’de yaşıyorum. Son olarak, Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldum. Okuduğum okulu soranlara da bu şekilde söylüyorum çünkü A.Ö.F den mezun olmak hiç havalı değil. Yazdığım çizdiğim işler henüz şimdiye kadar ödül kazanmadı. Fakat kendimde o potansiyeli görüyorum. Umarım ileride bunu, ödül verecek jüri üyeleri de fark eder. “Hayalbaz’ın Maceraları” serisini yazmadan önce mizah dergilerine karikatürler çiziyordum. Ama artık çizmiyorum. Bu üzücü olsa da çocuk okurlardan aldığım mektup, e-posta ve telefon aramaları bunu tamamen örtüyor. Galiba bu yüzden yeni hikâyeler yazacağım. Adios Amigos!

Nihan Temiz

Uzman Psikolog Nihan Temiz 1975 yılında Ankara’da doğdu. Masal dinlemeye bayılan ve masal anlatmaya heveslenen bir çocuk olarak büyüdü. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümün Gelişim Psikolojisi Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. 1997 yılında Hacettepe Üniversitesinde çalışmaya başladı. Çocukların rengarenk dünyasında olmaktan, hayallerine, kahkahalarına eşlik etmekten her zaman mutluluk duydu. Yolda gördüğü küçük bir kız çocuğunu su perisine benzetmesi ve eve koşup kağıt kaleme sarılmasıyla başlayan yazarlık sevdası halen devam etmektedir.

Nuran Turan

Yüz kadar yayımlanmış kitabı bulunan Nuran Turan, Mersin Lisesi, Kandilli Kız Lisesi, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültültesi ( Eski Gazetecilik Enstitüsü) ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde okudu. Eşiyle kurduğu inşaat müteahhitliği firmasında çalışıyor. Evli, üç oğulu ve üç erkek bir kız torunu var.

Sıla Sefercioğlu İnam

Çocukluğunu edebiyat fakültesi amfilerinde babasının derslerini dinleyerek geçirmişken gençliğinde bambaşka bir alana yönelerek lisans derecesini İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden aldı. Ancak edebiyata düşkünlüğü ve yazma hevesi hiç geçmedi. Profesyonel hayatına kurumsal iletişim ve pazarlama alanında yönetici olarak devam ediyor. Oğlunun “İnekler nasıl yıkanır?” ile başlayan ve ardı kesilmeyen sorularına yanıt vermeye çalışırken hayal dünyasının kapıları aralandı ve kendini çocuk kitaplarının büyülü âleminde yazar olarak buldu. Nevi şahsına münhasır kıymetli kedisi, şarkı söylemeye bayılan papağanı, eşi ve oğluyla İstanbul’da yaşıyor.

Şenay Saçbüker

İst. Üniv. Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Halen İstanbul Şehir Tiyatrosu ve kurucusu olduğu Tiyatro Aşhk’ta profesyonel oyuncu olarak görev yapmaktadır. Yazdığı tiyatro oyunlarının yanı sıra, 2007 yılının dünyada Mevlana Yılı ilan edilmesiyle birlikte Mevlana Felsefesini çocuklara çağdaş bir şekilde anlattığı altı adet masaldan oluşan “Mevlana’dan Çocuklara” isimli masal serisini yazdı.

Vedat Yozkat

Bilgisayar bilimleri ve kodlama alanlarındaki eğitimlerini Yıldız Teknik Üniversitesi ve Southeast Missouri State University’de tamamladı. Harvard Üniversitesi’nde çocuklara yaşam boyu öğrenmeyi ve öğrendiklerini anlamayı öğretmeye yönelik “Teaching for Understanding” programını bitirdi. Çeşitli uluslararası şirketlerde yazılım geliştirme ekiplerinde yer aldı ve bilgi işlem yöneticiliği yaptı. Dijital kaynaklara erişimi olmayan çocukları teknoloji ve kodlamayla tanıştırmaya yönelik çeşitli sosyal sorumluluk projelerine katıldı.

Yurdagül Şahin

İlk öykü kitabı AV Kayıp Rıhtım’ın “2017’nin En’leri” okur oylamasında kendi kategorisinde ikinci oldu. Fantazya Bilimkurgu Sanatları Derneği GİO ödülleri yarışmasında, 2016 yılında yayımlanmamış öykü dalında başarı ödülü, 2018 yılında öykü kitabı dalında AV’la en iyi öykü kitabı ödülü aldı. YÖNBULUCU–KRAL KELEBEKLERİNİN İNANILMAZ YOLCULUĞU çocuk romanı 2017 yılında yayımlandı. Türsak Vakfı’nın 2020 İlk Senaryo yarışmasında “DENİZDEKİ HAYALET” animasyon senaryosuyla finalist oldu.

Zeynep Birsin

1980 yılının mayıs ayının ilk günlerinde, İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra kendisini çocukların büyülü dünyasına bıraktı. Bu arada evlendi; biri erkek, diğeri kız iki tane çocuğu oldu. Öğretmeye ve öğrenmeye hep devam etti. Mesleğini ve çocukları çok sevdi, onlarla çalışmaktan büyük keyif aldı. Okumaya, yazmaya, “Neden?” diye sormaya, sorgulamaya, sorgulatmaya ve hayal gücünün derinliklerine doğru yolculuğa çıkmaya bayılır. Eğitimin gücüne çok inanır. Üstün Dökmen, Acar Baltaş, Doğan Cüceloğlu, Yankı Yazgan, Adalet Bağdu başta olmak üzere birçok kişi ve kurumdan eğitim ve workshoplar almıştır. Ayrıca ICF onaylı The Forton Group Koçluk sertifikası sahibi bir koçtur.

Çizerler

Bâlâ Erfidan

1992 İzmir doğumlu. Lisans eğitimini Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünde tamamladı. Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Grafik Ana Sanat Dalı’nda yüksek öğrenimini görmeye devam etmektedir. Birçok farklı ajanslarda tasarımcı ve illüstratör olarak çalıştı. Çocuklara özel çizim atölyeleri düzenleyen Zıpır Çocuk markasının sahibi. Çalışma hayatına serbest çizer ve tasarımcı olarak devam ediyor. Kişisel çalışmalarını @be.illustrasyon ve @zipircocuk sosyal medya sayfalarından takip edebilirsiniz.

Cemre Arslan

İstanbul’da yaşayan Cemre Arslan, serbest zamanlı olarak çocuk kitapları resimliyor, özgün karakter tasarımları yapıyor. Türkiye’nin önde gelen çocuk ve gençlik yayıncıları ile ortak çalışmalar yürüten illüstratörün, bazı kurumsal firmalar için geliştirdiği özel projeleri de bulunuyor.

Çağrı Odabaşı

1987 yılında dünyaya geldi. Kendi yazıp resimlemiş olduğu Yalnız Panda kitabı da dahil olmak üzere, resimlemiş olduğu kitaplarından bazıları İngilizce, Fransızca, Çince, Hintçe ve Arapça dillerine çevrilerek, Amerika, Çin, Kanada, İsviçre, Fransa, Belçika, Hindistan, Lübnan, Mısır gibi yirmiyi aşkın ülkede yayınlandı. 2019 yılı Aydın Doğan Vakfı Ulusal Çocuk Kitabı İllüstrasyon Başarı Ödülü, 2021 Brightness Mag. sergileme ödülleri sahibidir. 2022 Le Prix Escapages ödülüne aday gösterilmiştir. Kendi kitaplarında, çocukların sosyal yaşama dahil olurken karşılaştıkları belirli konuları, yine onların gözünden okur ile buluşturmayı amaçlıyor. Son dönemde geleneksel teknikle ürettiği illüstrasyon çalışmalarına ağırlık verdiği projelerine, İstanbul’da devam etmektedir.

Elif Cinbaş Karaca

İzmir doğumlu 2 kedi 1 köpek annesi küçük mutlu dünyasında yaşayan bir illüstratör. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümünden mezun olduktan sonra 5 sene kadar reklam ajansında çeşitli markalarla Sanat Yönetmeni olarak çalıştı ve 2018 yılından itibaren yurtiçinde ve yurtdışında çalışmalarını serbest çizer olarak üretmeye devam etti. İlk resimlediği Almanca çocuk kitabı Leipzig Kitap Fuarı’nda Wildcard 2019 ödülüne layık görülmüştür. Ağırlıklı olarak çocuk giyim ve çocuk kitapları için illüstrasyon üzerine çalışmaktadır.

Emel Alp Sarı

1979’da, Almanya’da doğdu. İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünü okudu. Okul bitince çocuk kitaplarına resim çizmekten başka bir şey yapmak istemediğini fark etti. 2004 yılında İstanbul’a giderek Meram Yayıncılık’ta bir yıl full-time çizerlik yaptıktan sonra kariyerine freelance çizer olarak devam etmeye karar verdi. Kısa süreli bir yurt dışı deneyiminden sonra 2010 yılında İzmir’e geri döndü. 2014-2017 yılları arasında yılında D.E.Ü. G.S.F. Grafik Resimleme ve Baskı Ana Sanat dalında ve Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde yarı zamanlı olarak dersler verdi. Birçok yayınevi için çocuk kitaplarına resimler çizdi. İzmir’de yaşıyor.

Funda Akman Aydemir

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. 4 sene boyunca reklam ajanslarında sanat yönetmenliği yaptı. Grafik tasarım işleri yanı sıra hayal ettiği, yapmaktan keyif aldığı her türlü tasarım ürün projesini hayata geçirmek için 2016 yılında eşi ile Roketno1 Tasarım Stüdyosu’nu kurdu. 2018 yılından bu yana da çocuk kitapları çiziyor. Yapı marketlerde saatlerce vakit geçirebilir, ikinci el eşyaların ruhunun olduğuna inanır ve onlara dokunmayı sever. Çocuk kitapları biriktirir özellikle pop-up olanlarından.

Gözde Eyce

Çizim alanında kendi kendini yetiştirmiş bir illüstrasyon sanatçısı olan Gözde Eyce 1988 yılında İstanbul’da doğdu. Çok sayıda illüstrasyon ve çocuk kitabıyla dolu atölyesinde daha renkli bir dünya için resim çiziyor. Gerçekçilikten uzak ve kusurların da güzel olabileceğini gösteren bir çizim stili benimsiyor. Yaşadığımız dünyadan bolca esinleniyor. Sürdürülebilir yaşamı destekleyen markalarla ortak işler yapmayı seviyor. ​Eşi ve köpeği Luke ile Hollanda’da yaşıyor.

Merve Atılgan

İstanbul doğumlu Maltepe Üni. çizgi film – animasyon mezunu illüstratör. Çocuk kitapları ağırlıklı olmak üzere, karakter tasarımı, concept art ve animasyon üzerine yurtiçi ve yurtdışı ile çalışan her türlü ilhama açık olan yarı elf belki biraz uzaylı biraz yıldız tozu dünya vatandaşı. Üretmeye, çizmeye ve dans etmeye 5 yaşından beri devam eden illüstratör, aldığı ilhamı, posterlere, şarap etiketlerine, duvarlara, kitaplara çizim olarak aktarır ve dans ederek yayar. Akbank caz festivali için illüstrasyonlarını yaptığı “Cazdan Filmler Projesi” Stevie Awards’da Best Use Of Instagram kategorisinde Bronz ödül almıştır.

Neslihan Kaya

Uludağ Üniversitesi Resim bölümü mezunu, kendisini bildi bileli çocukların dünyasını çizmeye bayılıyor. Almanya’da yaşayan çizer, çocukların renkli dünyasını anlatmaya ve onları neşelendirmeye, düşündürmeye çalışırken sergilerine devam ediyor. Yetişmiş her insanın içinde, oynamak isteyen bir çocuk olduğuna inanıyor.

Pervin Özcan

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çizgi Film/Animasyon bölümünde okudu. Çeşitli çizgi film serileri için karakter tasarımı, arkaplan tasarımı ve karakter animasyonları alanında üretimler yapıyor. Aynı zamanda çocuk kitapları çizeri olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Sibel Demirtaş

Sibel Demirtaş, çocuk kitabı çizeri. İstanbul doğumlu. 1987-1990 yılları arasında M.Ü.G.S. Fakültesi Grafik Bölümünü bitirdi. Çeşitli matbaa ve reklam ajanslarında Tasarımcı Grafiker olarak görev aldı. 1993 yılından itibaren sadece çocuk kitapları resimledi. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli karma sergilere ve yarışmalara katıldı. Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği, Eflatun Cem Güney Çocuk Kitapları Yarışmas’ında ‘Kuli’nin Rüyası’ adlı çalışmasıyla mansiyon ödülü aldı. Çizdiği Karagöz tasvirleri yurtdışında (Fransa ve Hollanda’da) çocuk tiyatrolarında oynatıldı. Çalışmalarına halen İstanbul’da devam etmektedir.

Şebnem Aydın

1975 yılında Bandırma’da doğdu.Çizmeyi, boyamayı, onlarla hikayeler anlatmayı seven bir çocuk olarak büyüdü. Resim eğitimini Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve ardından Marmara Güzel Sanatlar Fakültesinde aldı. 1996 yılında Görsel Sanatlar öğretmenliği yapmaya başladı. Çocukların dünyasından ilham alarak yaptığı çalışmaları sanat yaşamına yön verdi. Çocuk kitapları resimlemeye başladı. Resim, heykel, video, fotoğraf, illüstrasyon gibi sanatın pek çok dalıyla da ilgilenmeye devam ediyor.

Volkan Akmeşe

1980 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2003 yılından bu yana çocuk kitapları resimliyor. Serbest çizer ve grafiker olarak çok sayıda çocuk kitabı, çizgi roman ve reklam projesinde yer aldı. Kısa sürelerle yayınevlerinde, oyun ajanslarında çalıştı. Hâlâ yayınevleri, dergiler ve reklam ajansları için bağımsız illüstratörlük yapıyor.

Menü